Stvaranje socijalne države

Dan socijalne pravde

Pola miliona stanovnika čeka u službama za zapošljavanje, a sve veći broj radnika i radnica pravdu traži na ulicama

Slika

Dan socijalne pravde, 20.2. uspostavljen 2007. kao nasušna potreba u današnjem svijetu surovih odnosa koje je nametnuo nemilosrdni kapitalistički razvoj, prilika je da u BiH pozovemo odgovorne na ubrzano činjenje koje najprije podrazumijeva formiranje vlasti na svim nivoima, a potom ubrzanu provedbu preuzetih obaveza iz najnovije inicijative EU o socio-ekonomskim reformama u BIH.

Neadekvatno bavljenje socijalnom politikom prethodnih dvadesetak godina dovelo je polovinu stanovništva BiH na ivicu egzistencije, a ogroman broj socijalno isključenih iz bilo kakvog vida društvenog života. Pola miliona stanovnika čeka u službama za zapošljavanje, a sve veći broj radnika i radnica pravdu traži na ulicama.

Svi dalji reformski koraci uveliko će zavisiti od posvećenosti vlasti kvalitetnom rješavanju nagomilanih problema ranjivih kategorija stanovnika u BIH, i bar minimalnog zadovoljavanja socijalne pravde .Neće biti moguć ubrzaniji ,ni socijalni ni ekonomski ,razvoj ni reforme ukoliko ne obezbijedimo građanima i građankama ove države konzumiranje prava na cijelom prostoru BIH , mogućnost radnicima da žive od svoga rada, i adekvatnu brigu države za sve one koji ne mogu za sebe obezbijediti dostojanstven život.

Kadrovi SDP BiH će u svom djelovanju u zakonodavnim tijelima na svim nivoima vlasti nastaviti sa aktivnostima koje će doprinijeti stvaranju socijalne države, dobre za sve njene ljude.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.