Opština Brod

Dan sjećanja na stradale u Kolibama Gornjim

22. godišnjici stradanja u Kolibama, pored potpredsjednika Suljkanovića ovoj ceremoniji prisustvovali su predsjednik kluba Hrvata u Vijeću naroda RS g-din Jerković i narodni poslanik u skupštini RS Amir Zahirović gdje su zajedno i položili vijenac na Spomen turbe posvećeno žrtvama

Slika

Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović je, danas 16.4.2014. godine, prisustvovao obilježavanju Dana sjećanja na nevine žrtve koje su stradale na današnji  dan 1992. godine u Kolibama Gornjim, opština Bosanski Brod.

22. godišnjici stradanja u Kolibama, pored potpredsjednika Suljkanovića ovoj ceremoniji prisustvovali su predsjednik kluba Hrvata u Vijeću naroda RS g-din Jerković i narodni poslanik u skupštini RS Amir  Zahirović  gdje su zajedno i položili vijenac na Spomen turbe posvećeno žrtvama.

Muftija banjalučki Edhem ef. Čamdžić, u prisustvu velikog broja vjerskih službenika i mještana, pozdravio je sve prisutne, a potpredsjedniku Suljkanoviću se zahvalio na njegvoj nesebičnoj pomoći mjesnoj zajednici Kolibe Gornje, jer jedino, kako je rekao,  Suljkanović je prvo čovjek pa onda političar i primjer je kako se trebaju ponašati političari u Bosni i Hercegovini.

Potpredsjednik Suljkanović je izjavio da se ne smije dozvoliti da žrtve budu zaboravljene i pozvao relevantne institucije RS i BiH da učine sve da se ovi stravični zločini što prije procesuiraju, takođe je naveo da je alarmantan podatak daje skoro polovina povratničke populacije napustila ovo mjesto, te da je potrebno uložiti dodatne napore da bi se omogućila radna mjesta za stanovnike Koliba kako bi stekli osnovne uslove za život dosojanstven čovjeku.

Ukupno u mjesnoj zajednici KolibeGornje je tokom rata stradalo ili nestalo 76 mještana.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.