Tešanj

Dan pobjede nad fašizmom obilježen u Tešnju

U subotu 10. maja Forum mladih OO SDP BiH Tešanj je organizovao akciju uređenja partizanskog spomen obilježja „Zvijezda“ u Tešnju

Slika

Polazeći od činjenice da Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine baštini tekovine antifašizma, i da je antifašizam kao jedan od temelja državnosti  unesen u Ustav Bosne i Hercegovine, Općinska organizacija SDP BiH Tešanj je na dostojanstven način obilježila Deveti maj – Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe.

U petak 9. maja  održana je svečana sjednica Općinske organizacije Foruma seniora, nakon čega je upriličeno polaganje cvijeća na spomen obilježima u Tešnju, Tešanjci i Jelahu.

U subotu 10. maja Forum mladih OO SDP BiH Tešanj je organizovao akciju uređenja partizanskog spomen obilježja „Zvijezda“ u Tešnju.

Prilikom polaganja cvijeća, kao i nakon uređenja spomen obilježja održan je historiski čas o važnosti obilježavanja ovog datuma. Obraćanje sekretara OO FOM SDP BiH Tešanj Ernada Hrvića možete pročitati u cjelosti https://www.facebook.com/notes/fom-sdp-tesanj/govor-ernada-hrvi%C4%87a-za-dan-pobjede-nad-fa%C5%A1izmom/471508709648172

Općinska organizacija SDP BiH Tešanj u povodu obilježavanja Dana SDP-a u nedjelju 18.05.2014. godine na stadionu Šibovi organizuje druženje za članove i simpatizere.

Najavljena je i organizacija jednodnevnog izleta u povodu obilježavanja 25. maja-Dana mladosti, a tačna destinacija će biti poznata u narednih nekoliko dana.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.