Načelnik Jablanice

Damir Šabanović

Rođen 13. juna 1974. godine u Mostaru. Osnovnu i srednju školu završio je u Jablanici, a zvanje diplomiranog ekonomiste – smjer bankarstvo, finansije i osiguranja, stekao je na Fakultetu za poslovne studije u Banjaluci.

Zaposlen je od 1997. godine, te posjeduje višegodišnje iskustvo u finansijskom sektoru, na poslovima platnog prometa, osiguranja, analize finansijskih izvještaja i boniteta preduzeća, kreditiranja pravnih i fizičkih lica, naplate potraživanja, javnih nabavki, kao i rukovodnim poslovima u bankarstvu.

Karijeru je gradio u Zavodu za platni promet u Federaciji BiH, Agenciji za finansijske, informatičke i posredničke usluge i komercijalnim bankama.

Dodatno se educirao u oblasti bankarstva, brokerskih poslova, osiguranja, strateškog planiranja i upravljanja, javno-privatnog partnerstva, upravljanja prihodima i imovinom jedinica lokalne samouprave, upravljanja u kriznim situacijama i dr.

Politički je aktivan od 2012. godine, te je u periodu 2012. – 2016. bio vijećnik u Općinskom vijeću Jablanica, gdje je profesionalno obavljao funkciju predsjedavajućeg. U okviru svog vijećničkog angažmana, inicirao je razmatranje i usvajanje dokumenata od strateškog interesa za Jablanicu, kao i rješavanje brojnih drugih pitanja u interesu svih građana općine Jablanica.

Bio je pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine u periodu od aprila 1993. do augusta 1993. godine, kada je nastavio srednjoškolsko obrazovanje, te od juna 1994. do kraja 1995. godine.

Dugi niz godina igrao je rukomet u RK Turbina Jablanica i RK Igman Konjic. Od 2010. godine član je Uprave RK Turbina Jablanica. Jedan je od osnivača i član Gorske službe spašavanja – Stanica Jablanica, te član planinarskih društava iz Jablanice.

Aktivan je planinar i skijaš, a bavi se još biciklizmom i ribolovom.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.