Damir Mašić

Rođen je 1979. godine u Gračanici. Fakultet političkih nauka u Sarajevu je završio sa 26 godina. Oženjen je i otac jednog djeteta.

Sa 18 godina se učlanio u Socijaldemokratsku partiju BiH (SDP BiH), a danas je član Predsjedništva i Glavnog odbora ove partije.

Karijera

Karijeru je započeo 2000. godine kao novinar voditelj na NTV „Hayat“, gdje se zadržao tri godine. U periodu od 2002.-2004. bio je predsjednik Foruma mladih SDP BiH i od 2005.-2011. obavljao je funkciju Sekretara Službe za odnose s javnošću (Press služba).
Narednih osam godina od 2002. godine je bio u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH (FBiH). Godine 2011. je imenovan za ministra obrazovanja i nauke u Vladi FBiH.
Na izborima 2014. se kandidovao za federalni parlament i osvojio mandat.
Od 2015. obavlja funkciju političkog direktora SDP BiH.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu