Damir Mašić oštro kritikovao opoziciju: Ovo jadno i mizerno, niko nema pravo da zaustavi život u FBiH

Zastupnik Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Damir Mašić (SDP) oštro je kritikova opoziciju optuživši ih za blokadu rada Parlamenta, ali i moguću blokadu “života u FBiH”. Njihove postupke nazvao je “mizernim i jadnim”. Kazao je kako se pred svaku sjednicu spominje tema izbora sudije Ustavnog suda FBiH, izdaja i prodaja kao i “nepostojanje većine”. “Većina evo postoji godinu dana, niko nije izdao ni prodao. Nije izbor zaustavila ni opozicija ni stranke koje galame već Damir Mašović i Aner Žuljević koji traže da ne bude jedan kandidta već lista”, rekao je.

Ponovio je kako njemu i Žuljeviću nije prihvatljivo da dobiju ime samo jednog kandidata (Marin Vukoja, op.a.) jer i posljednji put kada su biran sudije US FBiH su dobili imena pet kandidata koji su došli u Parlament FBiH.

“Degutatno je da od februara prošle godine slušamo tu priču koja dolazi od opozicije. Pitanje izbora suca US FBiH trenutno uopšte nije aktuelno, zastalo je u Komisiji za izbor i imenovanja, ali eto neko ima potrebu da to spominje svaki put pred sjednicu parlamenta. Moj stav neće promijeniti nijedan koalicioni partner niti moji roditelji”, kazao je Mašić.

Na pitanje ostaje li koalicija bez većine s obzirom da je jedan član parlamenta iz NiP-a osuđen i da će mu biti oduzet mandat, odgovara: “Ova koalcija ima 51 zastupnika tako da jedan zasutpnik neće ugroziti postojanje većine koja je natpolovična većina.”

Poručio je da je cilj današnje sjednce da još jednom “apeluju na savijest opozicije da se dozove i prekinu blokirati rad parlamenta”, u protivnom će poduzeti mjere da izvrše deblokadu u skladu sa Poslovnikom.

“Moramo izaći iz ove situacije. Niko nema pravo blokirati rad Parlamenta niti životu FBiH. Moramo usvojiti privremeno finansiranje u narednih dva do tri dana inače ćemo u FBiH imati ozbiljna problem”, zaključio je Mašić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.