Damir Mašić o sigurnosnoj situaciji u Federaciji sa predstavnicima CESS-a

Damir Mašić, predsjednik Komisije za sigurnost Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (BiH), sastao se sa Erikom Sportelom, projekt menadžerom Centra za evropske sigurnosne studije (CESS) i Piterom Vanhoutom, bivšim belgijskim parlamentarcem i medijatorom na visokom nivou.

Delegacija CESS-a trenutno boravi u posjeti Bosni i Hercegovini na misiji procjene. CESS je nevladina organizacija sa sjedištem u Nizozemskoj. Gotovo tri desetljeća pružaju pomoć raznim zemljama Balkana, Istočne Evrope i Srednje Azije u njihovom procesu reformi. Kroz razna istraživanja i intenzivne obuke, cilj CESS-a je olakšati izgradnju kapaciteta, pomoći u reformi sigurnosnog sektora i osnažiti parlamente, organizacije civilnog društva i druge aktere u demokratskom nadzoru sigurnosnog sektora.

U vezi s tim, na sastanku su razmijenjena mišljenja o potrebama i opcijama u pogledu jačanja inkluzivnijeg nadzora sigurnosnog sektora Bosne i Hercegovine iz perspektive Parlamenta Federacije. Zastupnik Mašić je također izvjestio članove delegacije o trenutnom stanju i sigurnosnoj situaciji u Federaciji Bosne i Hercegovine.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.