Damir Mašić: Niti je prodan Ustavni sud niti je išta izdato

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i bilo ko “ko sanja” odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH mogu i dalje nastaviti sanjati sve do onog trenutka kada BiH zvanično i praktično bude članica Evropske unije, izjavio je danas za Fenu šef Kluba poslanika SDPBiH u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Damir Mašić.

Po njegovim riječima, ta ucjena i vezivanje odlaska stranih sudija iz Ustavnog suda BiH uz usvajanje evropskih zakona koji su nam potrebni za otpočinjanje zvaničnih pregovora sa Evropskom unijom u najmanju ruku je nekorektna i to samo pokazuje da je Milorad Dodik u stanju napraviti taocima sve građane “naše zemlje zbog svoje sulude politike koja se isključivo svodi na pokušaj izbjegavanja odgovornosti pred pravosudnim organima BiH”.

Upitan za komentar optužbi za navodne “izdaje” ili “prodaje” BiH od strane sadašnje opozicije, Mašić kaže da “bi bilo dobro da se to nečim potkrijepi”.

“Niti je prodan Ustavni sud niti je išta izdato. A ovo što sam komentirao govori suprotno od toga. Tako da riječi ponekad mogu biti teške, ali moraju biti potkrijepljene nekim dokazima”, zaključio je Mašić u izjavi za Fenu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.