Damir Mašić: Najčasniji izlaz je neopoziva ostavka Izetbegovića

Damir Mašić, politički direktor Socijaldemokratske partije BiH, komentarisao je za N1 odbijanje zahtjeva Bosne i Hercegovine za reviziju presude protiv Srbije za genocid. Najčasniji izlaz bila bi ostavka Bakira Izetbegovića ističe Mašić.

“Sinoć smo svi zajedno bili neprijatno iznenađeni ovom cjelokupnom situacijom. Najčasniji izlaz i za gospodina Izetbegovića i za stranku koju zastupa i predstavlja je da podnese neopozivu ostavku na mjesto člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine jer on je izgubio svaki vid legitimiteta da bilo koga zastupa, pogotovo interese države Bosne i Hercegovine u toj insituciji”, kazao je Damir Mašić.

U SDP-u smatraju da bi prije podnošenja ostavke član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović građanima trebao objasniti nekoliko stvari.

“Zašto je osam mjeseci za sebe čuvao informaciju koja je bila zlata vrijedna i koja je u potpunosti mogla promijeniti tok i dovesti do uspješnog postupka obnove revizije presude, a ne dovesti do ove situacije skrivajući od cjelokupne javnosti vrlo važne informacije i činjenice. Mi kao SDP prije nego što smo dali podršku cjelokupnom ovom procesu jer smatramo da žrtve, porodice i cjelokupona javnost u BiH zaslužuju istinu i dan danas stojimo da je revizija trebala biti sprovedena. Dva pitanja smo postavili prije nego što smo i zvanično dali podršku – da li je kod gospodina Softića i dalje aktivna legitimacija pri zastupanju na Sudu i da li postoje novi, relevantni dokazi. Odgovor na oba ova pitanja više puta je bio, javno i na sastanku u Vijećnici – da”, izjavio je Mašić za N1.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.