Sarajevo

Damir Hadžić uručio stalni certifikat aerodromskog operatora za Aerodrom Mostar

Mostarski aerodrom ima kapaciteta i u budućnosti će zasigurno biti na prvom mjestu na listi bh. aerodroma po broju putnika na turističkim letovima

Slika

Ministar komunikacija i prometa BiH  Damir Hadžić uručio je danas u Mostaru  direktoru Međunarodnog aerodroma Mostar Marinu Raspudiću stalni certifikat aerodromskog operatora za referentni zrakoplov „airbus A 320 – 200“.

„Danas Aerodrom Mostar djeluje unutar svih međunarodnih standarda. Putnici sve više počinju gravitirati mostarskom aerodromu. Mostarski aerodrom je prošle i pretprošle godine zabilježio rekordan poslijeratni broj putnika od  oko 80.000 i tako stigao brojku od prije rata. Sve je više putnika koji zračnim putom dolaze u Mostar, a dalje kopnenim nastavljaju put prema jadranskoj obali. Uvjeren sam da će naša nastojanja, u smislu potpune afirmacije Aerodroma Mostar, dovesti i do poboljšanja ekonomske, privredne i turističke konkurentnosti cjelokupne hercegovačke regije. Mostarski aerodrom ima kapaciteta i u budućnosti će zasigurno biti na prvom mjestu na listi bh. aerodroma po broju putnika na turističkim letovima“, rekao je ministar Hadžić.

Dodao je da su aerodromi po pitanju samih operacija, kao i činjenice da su to i državni granični prijelazi na međunarodnim letovima, možda najosjetljiviji u segmentu prometa, stoga se važan akcent uvijek stavlja na sigurnost aviona i putnika.

Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH izdaje potvrdu za javnu upotrebu aerodroma ispunjavanjem uvjeta definiranih podzakonskim aktima i utvrđivanjem sposobnosti za izvođenje operacija za javni promet.

Aerodrom Mostar  je nakon Sarajeva i Tuzle postao treći aerodrom u Bosni i Hercegovini koji je dobio stalnu dozvolu. Sada je na menadžmentu Aerodroma da i dalje održava dostignute standarde i  propisane uvjete.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.