Pismo podrške prof. dr. Albina Muslića

Dajem bezrezervnu podršku dr. Denisu Bećiroviću!

Opći izbori u Bosni i Hercegovini nikad nisu bili važniji. Često je riječ o frazi, ali ovaj put je zaista tako. Naime, na ovogodišnjim, ključnim izborima za građane Bosne i Hercegovine i Bosnu i Hercegovinu kao državu, odlučuje se o najmanje dva pitanja.

Prvo je da li ćemo i dalje živjeti u ambijentu nesigurnosti, gdje je osnovna dnevno-politička tema prebrojavanje krvnih zrnaca građana Bosne i Hercegovine, pri čemu se šuti o katastrofalnom stanju privrede, zdravstva, obrazovanja, infrastrukture i brojnih drugih segmenata bosanskohercegovačkog društva.

Nasuprot navedenom, imamo priliku da svako od nas donese odluku da se Bosna i Hercegovina trasira kao moderna država u kojoj su vladavina prava i dostojanstvo svakog čovjeka na prvom mjestu, u kojoj će mladi ostajati i imati adekvatno obrazovanje, radnici biti zadovoljni uslovima rada, svi građani bez izuzetka imati adekvatnu zdravstvenu zaštitu, u kojoj penzioneri neće jedva spajati kraj sa krajem, te državu čiji će nadležni imati adekvatne odgovore na aktuelna inflatorna kretanja. Upravo su ovogodišnji izbori prilika da se navedeno stanje apatije i beznadežnosti mijenja i u konačnici promijeni na bolje.

Međutim, svjesni smo da promjena neće doći sama. Promjenu trebaju donijeti građani.

Upravo u cilju profiliranja Bosne i Hercegovine kao normalne države, države jednakih šansi, države u kojoj će se trošiti energija na uključivanju Bosne i Hercegovine u evroatlantske integracije, promjena treba doći od vrha, i to od najviših državnih organa, gdje izuzetno važnu ulogu ima Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

Duboko sam uvjeren da predvodnik promjena može biti moj prijatelj i akademski kolega prof. dr. Denis Bećirović iz najmanje tri razloga.

Prvi se odnosi na njegov akademski put, gdje je nebrojeno puta, kao univerzitetski profesor, dokazao nepobitnost i opstojnost Bosne i Hercegovine kao države, pri čemu u fokus doktrinarne analize stavlja borbu Bosanaca i Hercegovaca za svoju državu.

Drugo, kao zastupnik u najvišem zakonodavnom tijelu u Bosni i Hercegovini, Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, nije propustio niti jednu priliku da ne skrene pažnju na probleme koji opterećavaju bosanskohercegovačko društvo, ali i da se beskompromisno usprotivi svim onim snagama kojim je osnova političkog djelovanja erozija državnog suvereniteta Bosne i Hercegovine. I konačno, dosljednost i moral su vrhunske odlike prof. dr. Denisa Bećirovića kao kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Kao univerzitetski profesor i kolega, dajem bezrezervnu podršku prof. dr. Denisu Bećiroviću u borbi za Bosnu i Hercegovinu, zbog svih građana Bosne i Hercegovine, zbog naše djece i djece naše djece, te pozivam da iskoristimo priliku i 02. oktobra damo svoj ključni doprinos normalnom profiliranju Bosne i Hercegovine na čelu sa prof. dr.  Denisom Bećirovićem.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.