Dajana Bakić učestvovala na PES kongresu “With courage, for Europe”

Dajana Bakić, članica Socijaldemokratske partije BiH je kao potpredsjednica Rainbow Rose, LGBTI mreže Partije evropskih socijalista, učestvovala na PES kongresu With courage, for Europe koji se održao 14. i 15. oktobra u Berlinu.

PES kongres, čiji je domaćin bio SPD Njemačke, je okupio progresivne šefove/ice vlada, evropske komesare/ke, lidere/ke stranaka, delegate/kinje, aktiviste/kinje i međunarodne goste/gošće u namjeri da izaberu novo partijsko liderstvo i diskutuju progresivne odgovore na izazove sa kojima se trenutno suočava Evropa.

Za novog predsjednika Partije evropskih socijalista izabran je Stefan Löfven iz švedskih Socijaldemokrata, te novo predsjedništvo.
Usvojena je i Rezolucija With Courage, for Europe – Leading Europe through change (Sa hrabrošću, za Evropu – vodeći Evropu kroz promjene) – plan za progresivniju i održiviju budućnost Evrope vođenu našom političkom porodicom koja će u drugoj sedmici novembra napuniti 30 godina.  


U svom počasnom obraćanju na kraju Kongresa, njemački kancelar Olaf Scholz naglasio je svoju i podršku PES-a zemljama Zapadnog Balkana na putu njihovih evropskih integracija, koje zaslužuju biti dio evropske zajednice koja je suverena, jaka, demokratska i slobodna.
 
Više o održanom PES kongresu možete naći na: https://events.pes.eu/

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.