I to smo mi – Alma Bubregović, predsjednica Foruma žena Općinske organizacije SDP BiH Hadžići

Da te poštuju i cijene u tvojoj općinskoj organizaciji, meni je to najbitnije…

Intervju sa Almom Bubregović, predsjednicom Foruma žena Općinske organizacije SDP BiH Hadžići nije duga priča nakon čijeg čitanja niste sigurni šta je poruka. To je iskustvena, iskrena i  kratka poruka svim članicama Općinske organizacije SDP Hadžići ali i simpatizerkama, građankama, ljudima dobre volje.

“Biti predsjednica Foruma žena jedne općinske organizacije je dokaz da si izabrana od članica SDP-a, da te poštuju i cijene u tvojoj općinskoj organizaciji a meni je to najbitnije”, započinje svoju priču Alma. Velika je to odgovornost ako si posvećen radu, djelovanju kroz  SDP na svim nivoima i boljem sutra.

Općinska organizacija SDP BiH Hadžići je otvorena za sve građanke i građane naše općine. Uz dogovor, saradnju i punu podršku rukovodstva OO SDP BiH Hadžići, Forum žena djeluje na istom principu kao i ostale Općinske organizacije u KO Sarajevo.  “Aktivnosti koje provodimo vezane su za našu organizaciju i naš lokalni nivo”, nastavlja Alma. Aktivno smo uključene i radimo i sa nevladinim sektorom na provedbi aktivnosti.  Sa nevladinom organizacijom “CURE” učestvujemo u njihovim projektima na našem  lokalitetu, potom kroz Udruženje žena Biser, Udruženje žena Rubin, te boračka udruženja kao što je Udruženje logoraša i ženama koje su u tom udruženju.

Danas je jako teško uspostaviti balans između privatnih i poslovnih obaveza i dodatno obaveza vezanih za politički aktivizam. Finansijski problemi su broj jedan, da imamo finansija bilo bi i većih projekata i aktivnosti . Teškoće postoje ali se prevaziđu uz razumijevanje i dobru organizaciju rada. Tako je i sada kada se spremamo za izbore. Bez obzira na otežavajuće okolnosti poput ovih financijskih Forum žena učestvuje u svim izbornim aktivnostima Općinske organizacije i uvijek smo na nivou zadatka. Tako će biti i sada.

“Želim iskoristiti priliku i pozvati sve naše članice da se što više uključuju u aktivnosti Foruma, da pokažemo kolika je naša snaga i zajedništvo koje je temelj svega”, zaključuje svoju priču Alma Bubregović, predsjednica Foruma žena Općinske organizacije SDP-a Hadžići.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.