Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić

Da postoji pravna država, svi akteri afere “Snimak” bi odmah podnijeli ostavke

Lider SDP-a i predsjedavajući Komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Nermin Nikšić potvrdio je novinarima pisanje “Avaza” da je odgođena za danas planirana sjednica ove Komisije.

– Sjednica, nažalost nije održana. Do jučer je to bilo upitno da li će prisustvovati članovi i članica Komisije. Jutros sam razgovarao s većinom članova iz RS koji su dali podršku da treba Komisija da radi, ali da se neće odazvati sjednici. Otprilike, ovo je ista meta isto odstojanje. Sjeli smo i ništa nismo mogli raditi. Moramo da shvatmo da ovo ne koristi nikome jer samo produžavamo agoniju i da svi moraju radti svoj posao- rekao je Nikšić i potvrdio da nisu imali kvorum za rad, iako su došli ostali članovi Komisije.

Nikšić je potvrdio da je bila planirana samo jedna tačka dnevnog reda, a to je afera “Snimak.

– Ovo je porazno za državu BiH. Da je ova normalna pravna država, svi bi učesnici trebali odmah podnijeti ostavke i o tome ne bi trebali ni raspravljati. Nažalost, svi smo svjesni da je u posljednje vrijeme jako intenziviran rad OSA-e upravo u zaštitu lika i djela direktora Agencije i za korištenje resursa OSA za obračun s političkim neistomišljenicima iz drugih partija, ali bogami i unutar političke partije. Zaprepašten sam da tužiteljice slušaju to ucjenjivanje, takav bahat ton direktora OSA,e a da ga nisu prijavile. I one zbog toga trebaju podnijeti ostavku – rekao je Nikšić

Na pitanje ko kontrolira rad Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e, Nikšić je rekao da je to “smiješno pitanje”
– Ja sam to rekao bezbroj puta da se on (Mehmedagić, op.a) pretvorio u privatnog obavještajca bračnog para Izetbegović – rekao je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.