KO SDP Sarajevo

Da li Vlada Kantona Sarajevo vraća dug Bilseni Šahman za 18-tu ruku?

Povodom posljednje afere u vezi nabavke zaštitnih maski od sina SBB-ove zastupnice Bilsene Šahman, Klub zastupnika SDP-a će tražiti da se na sutrašnjoj vanrednoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo dopuni dnevni red sa tačkom: ”Informacija Vlade KS i Civilne zaštite KS o kupovini maski od porodične firme zastupnice Bilsene Šahman”.

Nakon nekoliko skandala i opravdane sumnje u nezakonitosti kada su u pitanju javne nabavke od strane Vlade Federacije BiH i federalne Civilne zaštite počeli su isplivavati i slučajevi zloupotreba od strane kantonalne vlasti u Sarajevu koju predvode SDA, DF, SBB i BOSS.

Imajući u vidu da je i ruka Bilsene Šahman bila presudna u rušenju prethodne vlade Kantona Sarajevo, postoji opravdana sumnja da je i ova nabavka maski od Bilseninog sina jedan od načina ”vraćanja dugova” za njenu ruku. Ako još uzmemo u obzir da se porodična firma uopšte nije bavila nabavkom medicinske i zaštitne opreme, već proizvodnjom kolača i pružanjem kozmetičkih usluga, sumnja postaje još veća.

Nakon isporuke Domova zdravlja zastupniku BOSS-a Plehi i 50.000 KM porodici Šahman, pitanje za novu vladu je hoće li za svaku ruku od njih 18 svakom zastupniku u toku mandata ispuniti slične želje i zahtjeve za ličnim bogaćenjem preko leđa naroda?

Pozivamo Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo, kao i istražne organe, da se odmah uključi i ispita direktni sukob interesa u navedenom sklučaju i preduzme neohodne mjere.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu