Jasmina Zubić

Da li su osigurana sredstva za finansiranje Roditeljske kuće u kojoj borave djeca izvan Kantona Sarajevo

Na 19. sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije zastupnica Jasmina Zubić  postavila je pitanje da li su osigurana sredstva za finansiranje Roditeljske kuće u kojoj borave djeca oboljela od raka i njihovi roditelji koji dolaze van Kantona Sarajevo a na osnovu Inicijative koja je usvojena na Zastupničkom domu na 16. redovnoj sjednici 24. 1. 2017.godine.

Na postavljeno pitanje Fedralno ministarstvo rada i socijalne politike oglasilo se nenadležnim uz obrazloženje da aktivnosti koje se provode u okviru Roditeljske kuće ne pripadaju sistemu socijalne zaštite, ta da bi rješenje ovog problema trebalo tražiti u okviru sistema zdravstvene zaštite.

Na 22. sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Fed. BiH zastupnica Zubić je uputila isto pitanje Fedrealnom ministarstvu zdravstva i ostaje da se vidi kakav će odgovor biti i da li vlast pronaći sredstva za rješavanje ovako važnog pitanja.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.