Nermin Nikšić

Da li su Ljubićeve tvrdnje službena politika Sabora Hrvatske

Krajnje je vrijeme da institucije BiH zatraže od Sabora Republike Hrvatske da se javno ogradi od istupa Bože Ljubića ili ćemo mi u BiH njegove istupe s pravom smatrati i stavovima ove institucije, kaže u razgovoru za Vijesti.ba predsjednik SDP-a BIH Nermin Nikšić.

On je reagirao na današnji istup Bože Ljubića nakon sjednice Glavnog vijeća HNS-a.

– Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio je Zakon o izbornim jedinicama i broju mandata u potpuno zakonitoj proceduri. Jednako kako je i Sabor Republike Hrvatske usvojio zakon kojim se želi legalizirati otimačina imovine BiH i firmi iz BiH u Hrvatskoj, a za šta je glasao i Božo Ljubić, kaže Nikšić i dodaje:

– No, za razliku od Sabora i Ljubića, zakon koji je usvojen u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH je u potpunosti usklađen sa Ustavom i nije usmjeren protiv bilo koga i nikome ne nanosi bilo kakvu štetu.

Nikšić dodaje da bi Ljubiću, umjesto što nastavlja iznositi neistine, bolje bilo da makar jednom u životu uradi ispravnu stvar i pokrene proceduru da se zakon koji je usvojio hrvatski Sabor što prije promijeni.

– Mi u SDP-u smatramo da Ljubićevo paratijelo koje bi trebalo predstavljati neku trećentitetsku Vladu nema nikakav legitimitet da dijeli lekcije bilo kome. Očekujem da Dom naroda Parlamenta FBiH u što kraćem roku usvoji zakon koji će osigurati nesmetanu uspostavu vlasti nakon oktobarskih izbora, kaže Nikšić za Vijesti.ba.

On navodi da građani BiH neće biti taoci srednjovjekovne politike Ljubića i njegovih sljedbenika i nalogodavaca, bez obzira u kojoj zemlji ti nalogodavci živjeli.

– Ovakve izjave samo dokazuju da je jedina politika HDZ-a nasilna podjela građana u torove, a zemlje u etničke teritorije. Niti HDZ predstavlja sve Hrvate, iako se tako nastoji predstaviti, niti je SDP samo bošnjačka stranka, jer predstavlja upravo i veliki broj Hrvata, a naravno i sve druge građane BiH, zaključuje Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.