Saša Magazinović

Da li sistem krije ubice Dženana i Davida?

Predsjednik Glavnog odbora i poslanik SDP BiH u Parlamentu BiH Saša Magazinović, na posljednjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, iskoristio je priliku za postavljanje pitanja članovima Vijeća ministara BiH i uputio Ministarstvu sigurnosti pitanje u vezi ubistava Dženana Memića i Davida Dragičevića.

U svom izlaganju u Parlamentu BiH, prije nego što je zatražio da mu se odgovor dostavi u pisanom obliku, Magazinović je rekao:

„Svjedoci smo da su slučajevi ubistava Dženana Memića i Davida Dragičevića neriješeni. Svjedoci smo brojnih kontraverzi vezanih za ova dva slučaja. Znamo svi da je puno pitanja bez odgovora i da je puno onih koji izgleda sprječavaju da se istina sazna.

Svjedočimo strahu građana zbog, ne samo ova dva nerazriješena ubistva, nego kako stvari stoje i većem broju u najmanju ruku čudnih okolnosti smrti osoba. Vidimo proteste svuda oko nas. Ljude je strah od ubica. Ljude je strah nepravde. Ljude je strah od mogućnosti i sumnje da institucije štite ubice.

Ne pitam vas ko je ubio Dženana i Davida, jer znam da se istraga provodi na nižim nivoima vlasti i da vi niste uključeni u to, ali vas pitam da li sistem krije ubice? Da li su entitetske i kantonalne policijske agencije tražile asistenciju i pomoć SIPA-e, OSA-e ili bilo koje druge državne institucije? Sa kakvim informacijama o ovim slučajevima raspolažete i mogu li državne institucije pomoći da se otkriju ubice?“

U posljednje vrijeme svjedoci smo pokušaja da se traganje za istinom u ovim slučajevima, od strane dijela politički instruiranih medija, nastoji ispolitizirati. Najveća politizacija ovih slučajeva je to sto još uvijek nisu riješeni i to mora odmah prestati. Ukoliko institucije zakažu na slučajevima poput ovih, one će snositi svu odgovornost, jer će to značiti da sistem ne štiti građane, nego ubice.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.