Da li je ovo političko dno kalesijske vlasti?

Općinsko vijeće Kalesija će na dvanaestoj redovnoj sjednici, koja će se održati u četvrtak, 28.04. 2022.godine, kao dopunu dnevnog reda, razmatrati Odluku o proglašenju predsjednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića za “Počasnog građanina Općine Kalesija”. Predlaganje ove Odluke, a pogotovo njeno usvajanje, je vrijeđanje intiligencije i poniženje građana Općine Kalesija.

S razlogom pitamo: čime je to Bakir Izetbegović zadužio građane Kalesije da mu se ukazuje ova počast?

Podsjećamo, Općinsko vijeće Kalesija je 2012.godine jednoglasno “Počasnim građaninom Općine Kalesija” proglasilo rahmetli prof. dr. Ekrema Dizdarevića, šefa ratne bolnice na prostoru općine Kalesija. Ovakva Odluka je naišla na opšte odobrenje i podršku građana Općine Kalesija.

Stavljati u kontekst i istu ravan profesora Dizdarevića i njegove zasluge za građane Općine Kalesija i Bakira Izetbegovića je moralno dno, neviđeni bezobrazuk i primitivizam aktuelne vlasti.

Prijedlog da se Bakir Izetbegović proglasi “Počasnim građaninom općine Kalesija” degradira jako časno priznanje koje se dodjeljuje malom broju osoba koje su svojim radom i zalaganjem dale izuzetno veliki doprinos za građane Općine Kalesija.

Očigledno je da se predlagač(i) ovakve skandalozne Odluke žele dodvoriti predsjedniku SDA kako bi se što bolje pozicionirali na listama za predstojeće Opće izbore i kako bi stvorili lažnu sliku da je u Kalesiji prosperitet neviđenih razmjera, koji je postignut zahvaljujući SDA.

Gospodo draga, pogledajte se u ogledalo, okrenite se oko sebe, pogledajte rezultate svoga (ne) rada. Upravo zbog vas i vaše politike Kalesija je jedna od najnerazvijenih općina u FBiH, Općina koja je u samom vrhu po odlasku ljudi u zemlje Zapadne Evrope.

Otjerali ste nam djecu iz zemlje. Mnoge porodice, čak i one ekonomski situirane, svakim danom odlaze u sve većem broju. Privreda nam je na koljenima. Ne želite ukinuti akcize na gorivo, umanjiti PDV na hranu i osnovne životne namirnice. Penzioneri su na rubu egzistencije, u Kalesiji je otvorena javna kuhinja, dvoranu gradite više od decenije, nemamo kanalizacije, putevi do Kalesije su u katastrofalnom stanju (zakrpa na zakrpi), nemamo obdanište, ali imamo Bakira i veće paušale “kupljenih” vijećnika.

Da li priznanje želite dodijeliti zbog povlačenja tužbe protiv Srbije, afera: respiratori, Osmica, Sebija, Asim i ostalih nečasnih radnji čije posljedice trpe građani BiH i Kalesije?

Građani Kalesije su svjesni da nasilni, bahati, pokvareni primitivci ne biraju sredstva da pokušaju spasiti sebe od propasti i odgovornosti.

Predsjedniku SDA poručujemo da je veliki grijeh prihvatiti nešto ne zasluženo i da on nikad neće postati “počasni” u očima većine građana Kalesije. Usvajanjem ove poltronske i podaničke Odluke ukaljat ćete naš najveći praznik 23.maj – Dan oslobođenja Kalesija.

Sigurni smo da ova Odluka nema podršku većine građana Općine Kalesija i da je među građanima prihvaćena sa gorčinom i podsmijehom.

Građani se pitaju da imamo Univezitet da li bi ovo bila dupla nagrada i za počasnu članicu Univerziteta?

O akademskim titulama ćemo kasnije.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.