Da li je formirano Vijeće za nacionalnu sigurnost i da li u BiH postoje teroristička jezgra?

Na aktuelnom satu današnje sjednice Parlamentarne skupštine BiH poslanik SDP BiH Saša Magazinović postavio je pitanje predsjedavajućem Vijeća ministara Denisu Zvizdiću šta se dešava sa formiranjem Vijeća za nacionalnu sigurnost BiH koju je najavio pri preuzimanju dužnosti.

Zvizdić je tada naglasio potrebu formiranja tijela u kojem bi učestvovali najviši predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti države i entiteta, čelnici obavještajne i najvažnijih policijskih agencija, a koje bi bilo zaduženo za koordinaciju svih aktera sigurnosnog sektora i strategijsko upravljanje sektorom sigurnosti. Tada je najavljena i izrada dokumenta „Sigurnosne politike BiH za period 2015.-2025.“.

Budući da od imenovanja do danas Parlament BiH nije informisan da je formirano Vijeće za nacionalnu sigurnost, Magazinović je tražio informaciju o tome, posebno navodeći da je opšta sigurnosna situacija u svijetu narušena brojnim teroritičkim napadima, a u Bosni i Hercegovini uz to dodatno i političkim tenzijama, organizovanjem neustavnog referenduma i sl.

U smislu pogoršane sigurnosne situacije, Magazinović je od predsjedavajućeg Zvizdića tražio i izjašnjenje o navodima iz hrvatskog dnevnog lista Slobodna Dalmacija od 16.07. gdje je iznešena tvrdnja da se u Bosni i Hercegovini nalaze teroristička jezgra.

Predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić nije prisustvovao ni ovoj sjednici Parlamenta BiH, tako da će odgovor biti dostavljan u pisanoj formi.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu



Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.