KO SDP BiH HNK

Da li će SDA i HDZ trgovati Mostarom, zavisi isključivo od snage SDP-a

Potvrda tajnih sijela od sa Radončićem i Komšićem, koja je stigla danas od samog predsjednika HDZ BiH u potpunosti raskrinkava licemjernu politiku koju vode ta tri lidera, prema građanima ove zemlje.

Slika

SDP Mostar izražava zadovoljstvo priznanjem jednog od aktera dogovoranja da postoji više tajnih dogovora o sudbini Bosne i Hercegovine i grada Mostara koja je pripremljena u tajnoj režiji SDA i HDZ-a nakon oktobarskih izbora u Bosni i Hercegovini.

Potvrda tajnih sijela od sa Radončićem i Komšićem, koja je stigla danas od samog predsjednika HDZ BiH u potpunosti raskrinkava licemjernu politiku koju vode ta tri lidera, prema građanima ove zemlje.

Mi u SDP- u odavno znamo da SDA i HDZ imaju tanji dogovor kada je u pitanju Mostar, i to smo više puta ponovili javno. Znamo da je razlog neprovođenja tog dogovora to što te dvije bratske stranke nemaju dovoljno ruku u nadležnim institucijama, kao što su imale zadnjih 20 godina.

Stoga su nam jasni tajni dogovori i tajni planovi  Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića kada je u pitanju grad Mostar, koji se žele implementirati nakon izbora. Uostalom, postojanje takvog dogovora davno je potvrdio i predsjednik GO SDA Mostar dr. Zijad Hadžiomerović.

Ono što nisu uradili ni Čović, ni Izetbegović, ni Zijad Hadžiomerović jeste da nisu građanima Mostara  objasnili kakvom se dogovoru i kakvu planu radi i kakvu su sudbinu namijenili građanima Mostara.

Zbog toga bi bilo pošteno prema građanima ovog grada da javno objave kakav dogovor imaju za grad Mostar, te da na taj način zatraže podršku građana za svoj zajednički projekt i međusobnu koaliciju  na predstojećim oktobarskim izborima. Nadamo se da će to uraditi što prije, da ne bi "frustrirali" građane Mostara.

Ovom prilikom očekujemo i javno izjašnjenje drugih sudionika „tajnih“ sijela sa Čovićem ili barem njihovih mostarskih ogranaka SBB-a i DF-a odobravaju li i podržavaju li tajne planove SDA i HDZ-a kada je u pitanju grad Mostar?

Tajni dogovori koje Dragan Čović postiže sa Izetbegovićem, Radončićem, Komšićem i drugima samo govore jednu stvar: da je jedina istinska alternativa SDA-u i HDZ-u, a koja jamči da neće biti podjele ni Mostara ni Bosne i Hercegovine samo i jedino SDP.

Razumijevajući želje i snove SDA i HDZ-a da će o sudbini Mostara moći samostalno odlučivati nakon izbora uz pomoć svojih satelita , mi iz SDP-a možemo samo poručiti: NEĆE PROĆI!

Pošto Dragan Čović voli ulaziti u karakterne i moralne vrijednosti, te suditi o poštenju lidera drugih političkih partija mislimo da bi za početak bilo logično, moralno i pošteno objasniti ili barem reći nešto o veleljepnoj vikendici u Barama, pa dijeliti lekcije drugima.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.