Saša Magazinović

Crtanje granica u BiH davno završeno

Crtanje bilo kakvih granica u Bosni i Hercegovini je završeno.

Slika

U BiH je crtanje granica i bilo kakvih teritorijalnih jedinica davno završeno. Iako i u našoj zemlji postoje takvi pokušaji, onima koji ih predlažu jasno je da su osuđeni na neuspjeh.

Ovo je za TV1 rekao predsjednik Kluba SDP BiH u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović, komentarišući izjveštaj o BiH koji je podnijela evropska zastupnica Doris Pak, u kojem se, između ostalog, traži izmjena uređenja Federacije. Izvještaj je podržao Komitet za vanjske poslove Evropskog parlamenta, a punu podršku Pakovoj dao je Davor Stier, hrvatski zastupnik u Evropskom parlamentu. Stier je, otvoreno predložio podjelu Federacije na dva dijela, jer smatra da centralizam i separatizam uništavaju BiH, a federalizam je vodi u EU.

Na upit da li se ovim hrvatsko pitanje pokušava rješavati u Evropi, Magazinović odgovara da se nada kako intencija predlagača ne ide u tom smjeru.

"U suprotnom, to se može ocijeniti kao zlonamjerno", mišljanja je Magazinović.

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.