Čović zakazao sjednicu za 24. mart, Bećirović prikuplja potpise za hitnu sjednicu

Sjednica Doma naroda PSBiH zakazana je za 24. mart, a s obzirom na hitnost rješavanja ukidanja akciza i uvođenja diferencijalne stope PDV-a bit će zatražena hitna sjednica.

“Što se tiče sjednice Doma naroda za akcize zakazana je za 24. mart. Nama je to potpuno neprihvatljivo. Potpuno odsustvo osjećaja za odgovornost i hitnost od strane rukovodstva Doma. Kolega Denis Bećirović prikuplja potpise za hitnu sjednicu”, objavio je zastupnik Saša Magazinović, inače jedan od predlagača zakona kojim su ukinute akcize.

U rukovodstvu Doma naroda sjede Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Nikola Špirić.

Za zakazivanje hitne sjednice potrebno je prikupiti potpis pet delagata.

Predstavnički dom PSBiH usvojio je po hitnom postupku ukidanje akcize na gorivo. Prijedlog su uputili zastupnici SDP-a, a izmjenama se predviđa ukidanje naplate akcize na gorivo, što će smanjiti maloprodajnu cijenu litra goriva za 35 feninga.

Ali, da bi zakon stupio na snagu zakon mora usvojiti i Dom naroda PSBiH. Podsjećamo, u Predstavničkom domu izmjene ovog zakona podržao je 31 zastupnik, ali među njima nije bilo poslanika SNSD-a.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.