Saša Magazinović

Čović u Brisel nosi deklaraciju iz Livanjskog kantona o podršci zločincima

Skupština Kantona 10 juče je na prijedlog Kluba Hrvata usvojila deklaraciju koja se odnosi na hašku presudu visokim hrvatskim dužnosnicima, konstrukciju o udruženom zločinačkom poduhvatu, te o činu samoubistva generala Slobodana Praljka.

Obzirom da će predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović sa članovima Predsjedništva Bakirom Izetbegović i Mladenom Ivanićem sutra u Briselu prvo zajednički u svojstvu članova Predsjedništva BiH , a potom i pojedinačno, u stranačkom svojstvu, sastati s predsjednikom Evropske narodne stranke (EPP) Žozefom Dolom (Joseph Daul) a bit će riječi i o izmjenama Izbornog zakona, postavlja se pitanje sa čime Čović ide u Brisel?

Upravo sa deklaracijom o osudi presuda suda Ujedinjenih nacija koju je u Kantonu 10 usvojila parlamentarna većina koju kontroliše Čovićev HDZ-a.

Zastupnik SDP-a u parlamentu BiH Saša Magazinović kaže da ovakvo ponašanje HDZ-a uopće ne začuđuje

“Od ljudi koji su predstavnici i sljedbenici politike koja je opljačkala ovaj dio BiH, a koja trenutno sprovodi etničko čisćenje tjerajući stanovništvo na odlazak iz svojih domova na Zapad trbuhom za kruhom, ne iznenađuje novi stepen ludosti u obliku podrške presuđenim ratnim zločincima”, kazao je Magazinović.

– Žalim ljude čiji je maksimum političkog djelovanja ovo čemu svjedočimo u Kantonu 10, dodaje Magazinović

“Ostaje samo nejasno da li su promicatelji europskih vrijednosti iz Kantona 10 ovu deklaraciju spremili Čoviću za put u Brisel na dogovore sa Izetbegovićem o Izbornom zakonu koji svi u Bosni i Hercegovini znamo šta ima za cilj, kazao je Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.