Čović se ušutio jer Izborni zakon ide u Dom naroda

HDZ BiH uputio je zahtjev da Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH po hitnom postupku razmatra izmjene Izbornog zakona.

Ovo je na svom Twitter profilu objavio Predsjedavajući Kluba SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović.

– Za one koji su se pitali zašto se Dragan Čović ušutio. Dakle, ide Izborni zakon u Dom naroda. Tamo će ga vjerovatno HDZ i SNSD usvojiti, a onda slijedi pritisak na Predstavnički dom. Nastavlja se igra, a vidjećemo ko sve i kako učestvuje u njoj – napisao je Magazinović.

Zahtjev delegata Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH: Dragana Čovića, Lidije Bradare, Marine Pendeš i Bariše Čolaka za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine po hitnom postupku, stoji na zvaničnoj stranici Parlamenta BiH.

10. hitna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, na zahtjev HDZ-a, održat će se 26. aprila 2022.