Aner Žuljević

Čović je zvaničnicima EU ponudio paranoidnu fantaziju o prijetnji uspostave islamskog halifata

Aner Žuljević, delegat Socijaldemokratske partije BiH u Domu naroda federalnog Parlamenta, naveo je kako je zanimljivo da je Dragan Čović evropskim zvaničnicima u Briselu priču o stvaranju islamske države u BiH predstavio skoro u isto vrijeme nakon rezolucije Skupštine u Kantonu 10, kojom se negiraju presude Haškog suda za ratne zločine i izražava navodna bojazan od formiranja “islamskog halifata”.

„Čovićeve najave o mobilizaciji hrvatskog naroda služe samo za zastrašivanje naivnih i ucjenjivanje njegovih političkih partnera, kako bi zaustavili procese koji idu u smjeru jačanja BiH i njenih institucija.

Umjesto odgovora na pitanje koje mu je u Briselu zasigurno bilo postavljeno, a to je pitanje implementacije presuda Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u slučajevima “Sejdić-Finci”, “Zornić” i “Pilav”, Čović je međunarodnim zvaničnicima pokušao “prodati” vlastite nazadne teorije.
Na pitanje nepriznavanja Ustavom zagarantovane konstitutivnosti Srba, te ravnopravne upotrebe srpskog i bosanskog jezika u kantonima kojim on vlada, Čović je zvaničnicima EU ponudio paranoidnu fantaziju o prijetnji uspostave islamskog halifata.

Nastavak segregacijske politike, koju je Dragan Čović vješto umotao u celofan ugroženosti hrvatskog naroda u BiH i pokušao je prodati u Briselu evropskim zvaničnicima, samo je dodatni dokaz koliko Čović i njegov HDZ ne odustaju od priče o trećem entitetu.

Evidentno je kako HDZ i Dragan Čović, što zbog nervoze zbog kandidature Željka Komšića, što zbog odbijanja njihovog apsurdnog prijedloga izmjena Izbornog zakona BiH, sada dodatno žele zakomplikovati situaciju u BiH, izmišljajući vještačke sukobe sa svima koji se ne slažu sa njihovim namjerama.

Nas, u SDP-u BiH, ne brinu Čovićevi šizofreni ispadi bez pokrića. Brine nas jedino što takvim istupima Čović, Izetbegović i družina srozavaju i ono malo ugleda koji naša država uživa u međunarodnim okvirima.

Nismo morali dugo iščekivati Izetbegovićev “patriotski” protivnapad kojim je još jedan izrežirani i dogovoreni predizborni “sukob” SDA i HDZ BiH dobio svoj epilog. U međuvremenu, građani i dalje plaćaju “akcizne” cijene goriva uz očekivani porast cijene svega ostaloga, a budući penzioneri očekuju za tridesetak posto niže penzije“, navodi u svojoj izjavi Žuljević.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.