Zukan Helez za N1

Čović brani ruske interese, a Milanovića proglasiti “personom non grata”

Poslanik SDP-a u Parlamentu Bosne i Hercegovine Zukan Helez, kazao je za N1 da lider HDZ-a Dragan Čović ne brani hrvatske interese u BiH, nego on brani ruske interese preko hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

“On brani čisto ruske interse, a to su destabilizacija i podjela BiH, i to je jasno kao dan. Nama je sva sreća što se ovo dešava u Ukrajini, mislim žao mi je ljudi što stradaju. Ali moja procjena šta će se dalje desiti sa Ukrajinom… Svakim danom ukrajinska vojska je jača, a ruska slabija, slijedi kontraofanziva, ali sreća da toga nije bilo, davno bi u BiH bio scenarij koji je u Ukrajini”, rekao je Helez.

“Plenković igra korektno”

Svako ko ode na razgovore sa Čovićem, istaknuo, prema njegovom mišljenju, izdajnik je.

“Ovo je politička bitka za BiH. Dodik slabi. Vratili su se svi u Predstavnički dom, počeli smo radili, ne pominju se nadležnosti… Dodik je rekao da će se ocijepiti, referendum je bio, nije se ocijepio, rekao da će napraviti vojsku, nije… Zato je moja poruka onima koji glasaju za Dodika da je to čista prevara”, poručio je Helez.

Predložio je i Predsjedništvu BiH da Milanovića proglasi personom non grata.

“Ne bi to pogoršalo odnose dodatno. Plenković je do sad igrao korektnu utakmicu, ali on je korektan i kaže za cjelovitu i suverenu državu“, rekao je Helez.

Naveo je i da je on za to da se bira član Predsjedništva BiH po Ustavu, te da je Komšić legitimno izabran, međutim nije pružio ruku ljudima.

“On je imao priliku 12 godina da ode bar u neki hrvatski grad ili hrvatsko selo, i da pita za njihove probleme, nije iskoristio tu priliku”, rekao je Helez.

Vandalizam u Travniku

Ranije je na Facebook profilu Helez saopćio  da je neko napisao njegovo ime na jednom od nišana šehida u Travniku.

Na taj način mu je, kako tvrdi, nepoznata osoba poslala prijeteću poruku.

“Zatekla me ta vijest na Dan šehida. Sin mi je poslao tu sliku na kojoj je pisalo na nišanu “Zukan Helez Batko”. To je bio šok. Bilo je stresno. Iz MUP-a su me nazvali i rekli da je dobro da prijavim, jer ja inače dobivam puno prijetnji. Ovo mi je bilo više simbolike, inače ne bih prijavio”, kazao je.

Mišljenja je i da to nije neko iz Travnika, nego da je to po narudžbi nečijoj.

“Ispod piše Batko. U razgovaru sa inspektorima, sugerisali su da bi to mogao biti zlotvor s Grbavice Batko koji je počinio strašne zločine. Nemam nikakvu vezu s njima, ali možda je to poruka da će mi se desiti isto što i njemu”, istaknuo je Helez.

Poručio je da ovo ima veze sa njegovim politčkim radom, jer uvijek direktno kaže sve što misli.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.