Glavni odbor SDP BiH

Članovi SDP-a će na referendumu donijeti odluku o kandidatu partije za člana Predsjedništva BiH

Na sjednici Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine donijeta je Odluka o raspisivanju referenduma članstva, na kojem će pravo glasa imati 42.726 članova. Oni će se na tajnom glasanju izjasniti o tome da li će SDP BiH imati svog kandidata za člana Predsjedništva BiH i, ukoliko to hoće, koja članica ili član će to biti.

Odluka donesena na referendumu je obavezujuća za sve članove, organizacije i organe SDP BiH, a među, do sada, spominjanim kandidatima i članovima rukovodstva postoji saglasnost o bezuslovnom prihvatanju stava članstva. Referendum će biti održan u periodu od 24. do 26. maja. Za tu priliku biće otvorena glasačka mjesta u svim opštinama, a članovi će moći glasati i elektronskim putem, te uz pomoć moblinih timova.

Referendum je potvrda dodatne odlučnosti SDP-a da građanima BiH ponudi najboljeg kandidata, a članovima daje mogućnost da učestvuju u donošenju najvažnijih odluka.

Glavni odbor je također imenovao Referendumsku komisiju, na čijem čelu je predsjednik Glavnog odbora Saša Magazinović, a članovi su Aner Žuljević, Lana Prlić, Damir Mašić, Irfan Čengić i Mira Grgić, čiji zadatak je vođenje ovog procesa.

Izborom kandidata za člana Predsjedništva BiH, SDP će započeti pobjedničku kampanju.

Članovi Glavnog odbora su pozdravili jučerašnje potpisivanje Protokola o saradnji za fer i poštene izbore u BiH, čime se promovira nastavak borbe za usvajanje važnih izmjena Izbornog zakona, zbog uvođenja dodatne kontrole biračkog procesa primjenom savremenih tehnoloških metoda evidentiranja i dokumentiranja izbornog procesa.

Ovo je još jedan od koraka u dosljednosti SDP BiH da građani, napokon, dočekaju da izborni rezultati zavise od njihove demokratske volje, a ne od volje pojedinaca, koji kršenjem pravila i izbornim mahinacijama kradu izbornu volju građana.

Glavni odbor SDP BiH dao je punu podršku Edinu Deliću, načelniku Općine Lukavac na sutrašnjem referendumu o njegovom opozivu, koji je posljedica nemirenja tamošnje SDA sa izbornim porazom u Lukavcu. Uvjereni da su građani prepoznali kontinuiran rad na poboljšanju kvalitete njihovog života, uprkos stalnim opstrukcijama SDA, GO SDP BiH očekuje neminovnu, uvjerljivu referendumsku pobjedu načelnika Lukavca Edina Delića, kao prikladan uvod u pobjedu SDP-a BiH na Općim izborima.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.