Vojin Mijatović za TVSA

Članovi SDP-a će odlučiti ko će biti naš prijedlog kandidata za Predsjedništvo BiH

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović izjavio je da će SDP imati svog kandidata za člana Predsjedništva BiH i da očekuje da ga podrže partneri Narod i pravda i Naša stranka.

On je gostujući na TV Sarajevo kazao da je SDP na prvom strateškom planiranju u Konjicu donio zaključak da će imati kandidata za člana Predsjedništva BiH iz bošnjačkog naroda, a što je potvrđeno i na sjednici partijskog Predsjedništva i nedavno u Tešnju.

“I ne znam šta nije jasno u našoj poruci. SDP će imati kandidata i on će biti budući član Predsjedništva BiH. Svi trebaju podržati našeg kandidata jer smo mi najveća opoziciona partija. I tačka. Dakle, citiram odluku Predsjedništva SDP-a. SDP će imati svog kandidata, a to je i Nermin Nikšić rekao 40 puta”, kazao je Mijatović.

On kaže da mu je drago jer postoji velika zainteresovanost u okviru sarajevske koalicije da rade zajedno, ali ističe da postoji još nekoliko kantona i ostatak države.

“Mi smo najveći u opozicionom bloku, s najvećim kapacitetom i najboljim ljudima i bilo bi najbolje da podrže našeg kandidata. Siguran sam da će moj prijatelj Elmedin Konaković i Edin Forto kao poprilično ozbiljni političari shvatiti važnost momenta u kojem se nalazimo, i na način kako je Nikšić bio veoma korektan na lokalnim izborima i podržao njihove kandidate nauštrb SDP-a u Sarajevu. I tu utakmicu smo dobili, iako je Nikšić negodovao, pa i s moje strane, da budem iskren. Ali preuzeo je rizik na sebe i pobijedili smo SDA”, kaže Mijatović i nastavlja:

“A ovo je sada utakmica Premijer lige, morate pustiti prvi tim, najbolju postavku da pobijedi i za Predsjendištvo BiH i Parlament BiH, i Federalni parlament i NSRS. I duboko vjerujem, i razumijem političko pozicioniranje, sve se ovo vodi u dobroj atmosferi, koliko god mediji pričali o nekom raspadu Trojke. Od toga nema ništa. Vjerujem da će svi stati uz kandidata SDP-a i da ćemo oduvati SDA, SNSD i HDZ i preuzeti odgovornost”.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.