FOM SDP Tešanj

Članovi Komisije Fonda za unaprijeđenje obrazovanja “Jasmin Smailbegović – SISI” posjetili područnu školu „1.mart“ u Vrbanjcima

Članovi Komisije Fonda za unaprijeđenje obrazovanja „Jasmin Smailbegović – Sisi“, Mirela Buljubašić, Ernad Hrvić i Haris Krdžalić, posjetili su područnu školu „1.mart“ u Vrbanjcima. Posjeta je uslijedila nakon apela koji je uputio Nedžad Smajlović, domar u školi u Vrbanjcima.

Priliom posjete uručena je donacija školskog pribora i higijenskih sredstava koja su potrebna da bi se ispoštovale sve higijensko-epidemiološke mjere koje propisuju krizni štabovi. Žalosno je i nehumano da se obrazovanje finansira i pomaže na ovakav način, jer to je sektor u koji bi vlast trebalo najviše ulagati.

Mještani Vrbanjaca su se izborili za poštivanje jednog od osnovnih ljudskih prava, a to je pravo na maternji jezik. Ovim putem Komisija fonda upućuje apel i drugim organizacijama i ljudima dobre volje da se priključe u prikupljanju pomoći za Vrbanjce, jer je, prije svega, neophodno poboljšati uslove u

kabinetu informatike, pošto trenutni uslovi rada u kabinetu nisu dovoljni za realizaciju kvalitetne nastave.

Fond će i ubuduće nastaviti davati podršku u okviru svojih mogućnosti za sve vidove obrazovnih procesa.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu