U sklopu inicijative “Jer me se tiče”

Članovi i članice FOM SDP BiH posjetili bivše logore

U okviru jednodnevne akcije-posjete logorima na putu od Sarajeva prema moru, u kojima su bili zatočeni civili razlitičitih nacionalnosti tokom posljedjeg rata u BiH, članovi i članice FOM SDP BiH svojim su prisustvom doprinijeli podršci ove aktivnosti koju je u subotu, 27.juna, organizirala građanska inicijativa „Jer me se tiče“.

Zajedno sa mladima iz cijele Bosne i Hercegovine, članovi i članice FOM SDP BiH obišli su nekadašnje logore u Hadžićima, Čelebićima, Jablanici i Dretelju, nakon čega su svratili u Mostar, gdje su sa Starog mosta bacili ruže u ime svih civilnih žrtava rata u BiH.

Ovom aktivnosti, FOM SDP BiH još jednom je potvrdio svoj multietnički karakter, te opredjeljenost prema tekovinama antifašizma i nužnosti pomirenja u BiH, kao jedinom i bezalternativnom garantu budućnosti na ovim prostorima. Istinski put ka pomirenju moguć je jedino kroz suočavanje s prošlostu, te iskrenog priznanja patnje i stradanja svih žrtava, bez obzira na pripadnost.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.