Članovi Foruma mladih SDP BiH učesnici „Course for Promising Politicians 2016“

Ovaj vikend 20.-23.10.2016. godine održao se treći i finalni modul „Course for Promising Politicians 2016“ u organizaciji Friedrich Ebert fondacije, Europskog foruma za Demokratiju i solidarnost te Fondacije Max von der Stoel.

Kurs je bio organizovan u 3 modula sa ciljem upoznavanja učesnika sa političkom situacijom u regionu i uspostavljanje regionalne saradnje među uđesnicima. Prvi modul održao se u Igalu (Crna gora) 26.-29.05.2016. godine na kojem su učenici radili SWOT analizu država regiona, raspravljali na temu izaziva socijaldemokratije na Zapadnom Balkanu te trenutnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori. Učesnici su zatim dobili teoretski uvod na temu „Pisanja javnih politika“, „Aktivizam i društveni pokreti“, te „Politička komunikacija i Kampanje“. Nakon svakog teoretskog uvoda rađene su odgovarajuće radionice.

Drugi modul CPP-a održan je od 30.6.-3.07.2016. godine u Skoplju (Makedonija). Ovaji modul bio je usmjeren ka sticanju vještina javnog nastupa i debatovanja uz radionice o regionalnoj saradnji te upoznavanjem učesnika sa političkom situacijom u Makedoniji.

Treći i završni modul održao se 20.-23.10.2016. u Beogradu (Srbija) sa temom „EU integracije“ na kojem su učesnici imali priliku upoznati se sa trenutnom političkom situacijom i izazovima Europske Unije i odnosu EU prema Zapadnom Balkanu kao i sa teorijama pregovaranja uz Simulaciju pregovaranja i procesa priključenja Europskoj uniji.

Forum mladih SDP BiH na kursu predstavljali su Kenan Fifić (Zenica) i Sanin Ćutahija (Sarajevo).

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.