Sarajevo

Članovi FOM SDP BiH učesnici seminara „Mladi u BiH na putu ka EU“

Protekli vikend u organizaciji Nacionalnog demokratskog instituta u Hotelu Park, Vogošća održan je seminar pod nazivom „Mladi u Bosni i Hercegovini na putu ka Evropskoj uniji“.

Cilj programa bio je jačanje međustranačke saradnje na uspostavi koordinacije oko reformske agende kroz kreiranje seta prioriteta. Učešće u seminaru uzeli su članovi foruma mladih i asocijacija slijedećih parlamentarnih stranaka: SDP, SDA, HDZ BiH, NDP, Naša stranka, PDP, HDZ 1990 i DF.

Predstavnici ispred socijaldemokratske partije BiH bili su Jasmina Drurmišević, Ademir Torlak i Alen Tucaković. Učesnici su imali priliku kroz interaktivna predavanja i debate raspravljati o važnosti reformske agende, zašto nam je ona potrebna, reformskim procesima i mladima, kao i aktivnostima i preporukama u procesu monitoringa EU integracija u BiH, položaju mladih u BiH sa refleksijom na trenutnu situaciju kao i njenim perspektivama.

Posljednji dan seminara učesnici su kroz radionicu imali priliku da pripreme set prioriteta za mlade u BiH u procesu pridruživanja EU i zajednički formirati radnu grupu koja će u slijedeća dva mjeseca imati zadatak da ove prioritete detaljno definiše i osmisli način njihove adekvatne implementacije. Prezentacija rada radne grupe predviđena je okvirno za kraj mjeseca maja na konferenciji pod pokroviteljstvom NDI.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.