Saša Magazinović

Cilj većeg broja stranaka da se ne promijeni Izborni zakon

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović  izjavio je danas kako je HDZ-ov prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH već pao, “samo se nije desila sjednica”.

– Čim se desi sjednica bit će to i zvanično. To je jasno i ljudima iz HDZ-a za koje smatram da su predložili ovaj zakon, ne da bi bio usvojen, nego da bi kreirali temu u javnosti. Da im je stalo da zakon bude usvojen, ne bi ga predložili po hitnom postupku, nego bi razgovarali s ljudima iz drugih klubova – smatra Magazinović.

Kaže kako je njegova procjena da ne postoji većina unutar Predstavničkog doma ni za prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH koji su predložili poslanici SDA.

– U nekim segmentima je on prihvatljiv nama u SDP-u, a postoje i stvari koje nama  nisu prihvatljive, posebno koje se tiču Grada Mostara. Za nas je mnogo važnije šta o tome misli naša gradska organizacija u Mostaru, nego šta o tome mislimo mi poslanici koji ne dolazimo iz tog grada – naveo je Magazinović.

Na sjednici ćemo, kaže on, obrazložiti sve, „da li taj zakon ima svoju perspektivu, da li se on eventualno može mijenjati u narednom periodu, vidjećemo kroz sjednicu kluba i raspravu u parlamentu“.

– Kad bi bilo uzmi ili ostavi, moja je pretpostavka da bi on prošao isto kako će proći i HDZ-ov prijedlog – smatra Magazinović.

On kaže da su u toku pregovori koje, na neki način, moderiraju predstavnici međunarodne zajednice.

– Ali i tu ne vidim neku veliku mogućnost da se ovaj problem riješi, jer nisam siguran u iskrene namjere jednog broja igrača da uopšte žele da se zakon promijeni. Smatram da je cilj većeg broja političkih stranaka da se ne promijeni Izborni zakon BiH, da se tako uđe u izbornu kampanju, da se održe izbori, a da onda Centralna izborna komisija donosi odluke i moderira, odnosno usmjerava rezultate izbora – navodi Magazinović.

Izvor: FENA

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu



Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.