Selimović

Cilj seta antikoruptivnih zakona efikasnija borba protiv kriminala

Zakoni posebno smetaju onima kojima su korupcija i kriminal bili osnov za nezakonito bogaćenje – rekao je Selimović

Slika

Šef poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Jasenko Selimović rekao je na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta u Sarajevu da je cilj seta antikoruptivnih zakona, predloženih od Federalne vlade, pravda, pravedniji sistem i efikasnost pravosuđa u borbi protiv korupcije, organiziranog kriminala i drugih teških oblika kriminala.

– Zakoni posebno smetaju onima kojima su korupcija i kriminal bili osnov za nezakonito bogaćenje – rekao je Selimović, uz napomenu da se jedan od tih zakona odnosi na oduzimanje imovine onima za koje u sudskom postupku bude dokazano da su je stekli nezakonito, krivičnim djelom.

Federalni ministar pravde Zoran Mikulić je obrazložio poslanicima da propisi iz ovog legislativnog seta nalažu osnivanje posebnih organizacionih jedinica u Federalnom tužilaštvu i Vrhovnom sudu, koji će se baviti istragom odnosno procesuiranjem krivičnih djela korupcije, organiziranog i drugih teških oblika kriminala.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.