Žuljević

Cilj SDA i HDZ-a da se pitanje Mostara ne riješi do izbora

Sada postaje jasno čemu su služili sastanci SDA i HDZ-a po Mostaru, jer se ne mogu oteti dojmu kao građanin Mostara da je i ovo još jedan uigran scenarij po starom receptu SDA i HDZ da od Mostara nastavljaju praviti grad slučaj

Slika

Usvajanje preglašavanjem jednostranog rješenja za Mostar, predloženog od HDZ-a predstavlja novu namjernu destabilizaciju odnosa čiji je sebični cilj isključivo predizborna kampanja na štetu svih naroda i građana koji žive u Mostaru – rekao je Aner Žuljević, delegat u Domu naroda Federalnog parlamenta.

Dokaz tome, ističe, je i činjenica da zakon nema podršku u Predstavnickom domu čega su svjesni i u HDZ-u. 

– Osim toga, sada postaje jasno čemu su služili sastanci SDA i HDZ-a po Mostaru, jer se ne mogu oteti dojmu kao građanin Mostara da je i ovo još jedan uigran scenarij po starom receptu SDA i HDZ da od Mostara nastavljaju praviti grad slučaj – kaže Žuljević.

Naglašava da je jasno da je "cilj SDA i HDZ-a da se pitanje problema Mostara ne riješi do izbora, već da Mostar i njegove građane podizanjem tenzija ponovno iskoriste za svoje političke kampanje, nadajući se da će poslije izbora moći samostalno odlučivati na štetu građana, a u vlastitu korist". 

Jučerašnjim glasanjem protiv smjene Fahrudina Radončića s mjesta ministra sigurnosti u trenutku kada su svi bošnjački delegati bili za njegovu smjenu, kaže Žuljević, HDZ je i zvanično odustao od svoje teze o legitimitetu i legalitetu i otvorio novo poglavlje u svom djelovanju. 

– Mi iz SDP-a smo od početka tvrdili da je HDZ-ova priča o "pripadnicima i predstavnicima" potpuno pogrešna i pozdravljamo to što je HDZ  neuspješnim pokušajem zaštite Radončića demonstrirao odustajanje od te politike Nije samo Radončićeva fotelja zajednički interes HDZ-a i SBB-a. Jučer smo na glasanju u Parlamentu FBiH vidjeli da im je zajednički interes da se zaustave antikorupcioni zakoni – rekao je Aner Žuljević, delegat u Domu naroda Federalnog parlamenta.  

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.