SDP BiH Bugojno

Cilj nam je ohrabriti ljude da svakodnevno prijavljuju korupciju

Dana 09.12.2016. godine sa početkom u 13 sati u ulici Zlatnih Ljiljana održana je akcija OO SDP BiH Bugojno povodom Dana borbe protiv korupcije.

Članovi OO SDP BiH Bugojno su dijelili promotivni materijal prolaznicima.

Mnogobrojni građani Bugojna su sa oduševljenjem uzimali promotivni materijal te komentarisali kako se nadaju da će se korupcija u našem društvu smanjiti na mnogo manji nivo.

bugojno1

Podršku akciji je pružio i potpredsjednik SDP BiH Zukan Helez koji je rekao:

“Mi ovim činom hoćemo da ohrabrimo ljude da svakodnevno prijavljuju korupciju, jer je korupcija ušla u sve pore društva. Dok sam bio ministar u Vladi Federacije, ta vlada je donijela set antikoruptivnih zakona, koji sadašnja aktuelna većina ne primjenjuje”, istakao je između ostalog potpredsjednik SDP BiH, Zukan Helez.