Saša Magazinović za Klix.ba

CIK će biti saučesnik krađe ako ne objavi spisak registrovanih za glasanje poštom

Saša Magazinović, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, istakao je za Klix.ba da smatra kako je u interesu najšire javnosti da se otkrije svaki slučaj izborne prevare, gdje su osobe mimo njihovog znanja prijavljene da glasaju u inostranstvu.

“U prevari definitivno učestvuju političke stranke koje pokušavaju spriječiti izborni poraz krađom identiteta građana. CIK ce biti saučesnik ako se nastavi ponašati kao posmatrač i ne objavi spisak od preko 75 hiljada imena birača po državama, koji su registrovani da glasaju poštom”, kazao je Magazinović.

Navodi da dio birača ne zna da ih je neko u njihovo ime prijavio na adresu u nekoj državi da glasaju poštom.

“Ova krađa identiteta se mora raskrinkati, a CIK prije svih, a onda i Tužilaštvo i policijske agencije moraju urgentno reagovati i dati svoj doprinos”, rekao je Magazinović.

Poručio je kako SDP zahtijeva da CIK, u skladu sa Izbornim zakonom, dostavi političkim subjektima spisak registrovanih za glasanje, ali i da ga javno objavi na web stranici CIK-a BiH uz zaštitu ličnih podataka.

“Po svaku cijenu treba spriječiti da oni koji godinama pljačkaju državu ovaj put ukradu i izbore i demokratiju”, zaključio je Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.