Lidija Korać

CIK BiH doveo u sumnju kredibilitet izbornog procesa i slobodne, fer i demokratske izbore

Niz je afera u CIK-u BiH, a ova je zaista prevršila svaku mjeru

Slika

Centralna izborna komisija BiH (CIK BiH) mora javnosti, građanima i svim političkim subjektima odgovoriti kako je moguće da na jednu adresu dođe stotinu glasačkih listića koji su naznačeni za druge glasače putem pošte, te da li će građani BiH koji su se uredno registrirali sukladno izbornom zakonu moći ostvariti svoje aktivno biračko pravo – kazala je potpredsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Lidija Korać povodom afere u vezi s CIK-om BiH i glasačkim listićima.

Korać naglašava da CIK BiH mora javnosti BiH odgovoriti da li su nešto poduzeli te da li će građani kojima nije dostavljen glasački listić moći ostvariti svoje biračko pravo.

– Niz je afera u CIK-u BiH, a ova je zaista prevršila svaku mjeru. Indikativno je da CIK BiH jučer nije znao i mogao dati odgovor o čemu se radi, te da li će ispraviti grešku i na koji način, kao i da li će ti građani ostvariti svoje biračko pravo – rekla je Korać.

Također je naglasila i pitanje uništavanja vodenog žiga za koji je odgovoran CIK BiH jer je „jedini u BiH odgovoran za kredibilitet, dignitet i integritet cjelokupnog izbornog procesa.“

– Kako je moguće da se prije dva dana donese odluka da će vodeni žig koji se nalazi na glasačkim listićima od izbora 2010. godine, koji je gotovo isti kao i sadašnji vodeni žig, biti uništen u narednih mjesec dana – kazala je Korać i pozvala CIK BiH, uime SDP-a BiH, da odgovori na spomenuta pitanja.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.