Cijene goriva rastu, a Fadila Novalića boli briga

Javno objaviti spisak privrednih subjekata u Federaciji BiH koji ne poštuju odluke Vlade Federacije BiH u vezi sa ograničenjem marži na osnovne životne namirnice i naftu i naftne derivate, samo je jedna od inicijativa zastupnika na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH. Zastupnici su se u okviru zastupničkih pitanja fokusirali na trenutnu ekonomsku situaciju, poskupljenja hrane, goriva, stanju u poljoprivredi.

Zastupnik Albin Muslić (SDP) je upozorio kako cijene goriva rastu, a što će uzrokovati poskupljenje i namirnica uz konstataciju da današnjoj sjednici u takvim trenucima ne prisustvuje federalni premijer Fadil Novalić.

Nepostojanje aktivne ekonomske politike

– Današnja sjednica zaslužuje pažnju premijera. Ipak ću postaviti pitanja, a to je koje je mjere ekonomske politike vlada Federacije BiH poduzela u proteklom periodu kako bi se smanjio pritisak na građane uzrokovan permanentnim poskupljenjem goriva, a što se reflektira na sve druge proizvode. U protekla četiri dana maloprodajna cijena dizela skuplja je za 70 feninga po litru. U subotu na jednoj pumpi litar dizela bio 2,61 KM, a sada je 3,30 KM, uz tendenciju da će i dalje skupljati – govori Muslić i dodaje:

– Građani Federacije BiH zbog ovakvog stanja, nepostojanja mjera aktivne ekonomske politike Vlade FBiH sve su bliže siromaštvu.

faktor.ba

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.