Segmedina Srna-Bajramović

Čija je odgovornost za nedostatak plina za Kanton Sarajevo?

Na jučerašnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, delegati su postavljali pitanja i podnose inicijative.

Ponajviše pitanja sa sjednice dobio je federalni ministar energetike, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić, a tiču se snabdijevanja plinom i raskida ugovora s mađarskim dobavljačima.

“Svjedoci smo kontinuiranih plinskih kriza u posljednjih godinu dana koje se odražavaju kroz stalne najave prestanka snabdijevanja i posljedično prestanka grijanja”, kazala je delegatkinja SDP-a BiH Segmedina Srna Bajramović.

“Zbog promjene rute, uprava javne kompanije BH Gas podnijela je krivičnu prijavu prošle godine protiv odgovornih u Energoinvestu, navevši da je Energoinvest jednostrano prekinuo ugovor s mađarskim dobavljačem koji je važio do 2023. godine. Eksperti za ovu oblast ocjenjuju da je promjena plinovoda uzrok krize u snabdijevanju”, poručila je Srna Bajramović.

Od resornog ministra Džindića zatražila je da joj dostavi analizu opravdanosti prema kojoj je donesena odluka o promjeni plinovoda, te postavila niz pitanja – da li se u ovom trenutku radi išta na donošenju državnog zakona o plinu i električnoj energiji, u kojoj fazi je projekat realizacije Južne interkonekcije i čija je odgovornost za nedostatak plina za Kanton Sarajevo?

nap.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.