Čičić: Građani KS nisu uskraćeni ni za jedno pravo, iako je budžet manji za 160 miliona KM

Davor Čičić, ministar finansija Kantona Sarajevo, oglasio se danas povodom posljednjih dešavanja na području Kantona Sarajevo.

“Građani Kantona Sarajevo trebaju znati da je budžet stabilan i da oni neće biti uskraćeni niti za jedno svoje pravo, uprkos činjenici da je budžet za ovu godinu manji za 160 miliona KM.

Racionalizacijom i odgovornim upravljanjem sredstvima osigurali smo stabilnost kantona. Samo u zadnjih par mjeseci osigurali smo finansiranje troškova vrtića za svu djecu, isplatili dodatke zdravstvenim radnicima, pronalazimo sredstva za buduće uvećanje dječijeg dodatka za porodice sa troje i više djece. Osigurali smo i finansijsku podršku poduzetnicima pogođenim pandemijom i pokrenuli čitav niz projekata”, navodi Čičić.

Ministar Čičić je pozvao opoziciju u KS da prestane sa fokusiranjem na sporedna pitanja i medijski senzacionalizam, te da konstruktivno doprinese unapređenju stanja u kantonu.

“Umjesto izmišljenih skandala, želim da se svi zajedno fokusiramo na razvoj Kantona. Ova Vlada kreće u značajne razvojne projekte i objektivni, dobronamjerni kritički osvrti su dobrodošli. Gradimo prugu Ilidža-Hrasnica, rekonstruišemo cijelu tramvajsku prugu i nabavljamo nove autobuse, tramvaje i trolejbuse.

Gradimo Prvu transverzalu. Ovo su samo neki od projekata za koje smo iznašli načine da osiguramo finansiranje preko EBRD-a i EIB-a. Radi se o kapitalnim, preznačajnim projektima da bismo dopustili da lične sujete ili populizam osujete ili uspore njihovu realizaciju. Svaki vid konstruktivnog opozicionog djelovanja je u tom pogledu dobrodošao, ukazivanja na eventualne propuste i djelovanja kao korektivni faktor. Sve drugo je isprazna priča koja nas sve odvlači od rješavanja stvarnih problema građana koje ova Vlada rješava, unatoč znatno manjem budžetu,” istaknuo je Čičić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.