GO SDP BiH Mostar

Čestitka povodom Prvog maja – Međunarodnog praznika rada

GO SDP BIH Mostar ovim putem upućuje čestitku svim radnicama i radnicima, kao i svim građanima, za najveći praznik obespravljenih, ugnjetenih i siromašnih – PRVI MAJ. Prvi maj je prilika da podignemo svoj glas za veća radnička prava, za veće plate, za bolje uslove rada i za sve ono što radnicima pripada kako bi živili životom dostojnim čovjeka. To moramo činiti i svaki drugi dan, ali posebno na ovaj međunarodni dan radničke borbe, sjećanja i solidarnosti.

Radnička klasa, koja uprkos nekima koji tvrde suprotno, postoji i ona je temelj svakog uspješnog društva. Radnička klasa je ta koja hrani sve nas i bez koje se ne može. Položaj radničke klase u nekoj državi pokazuje odnos te države prema ljudima i njenim građanima. Kakav je danas položaj radničke klase ne treba nikome objašnjavati.

Dok zabranjuju štrajkove, otimaju siromašnima kako bi dali bogatima, dok pljačkaju ono što još nije opljačkano, istovremeno se stvara slika o radničkoj klasi kao teretu društva. To naprosto nije tačno i nikada neće biti tačno. Radnička klasa stvara novac i bogatstvo svojim radom i svojom radničkom mukom. Zbog toga u središtu svakog uspješnog društva stoje radnice i radnici koji to društvo hrane.

Zbog toga je konstantna borba za veća radnička prava i za radničke interese borba za sve poštene i čestite ljude ove zemlje, borba za pravdu, solidarnost, budućnost… Ta borba je najvažniji prioritet i nešto od čega niko nema pravo i ne smije odustati.

Radnice i radnici, sretan Vam Prvi maj – Međunarodni praznik rada.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.