KO SDP BiH Bihać

Čestitka povodom Međunarodnog praznika rada

Prvi maj obilježava se kao spomen na historijsku borbu za radnička prava započetu 1886. godine, kao dan posvećen radu i radnicima svih profesija, dan koji posebno ističe istinske društvene vrijednosti – rad, solidarnost i razvoj.

Nije lako čestitati praznik rada kada imamo toliki broj nezaposlenih, kada su radnička prava ugrožena, kad radnici svakodnevno strepe za svoja zaposlenja, nije lako govoriti ni o razvoju i novim radnim mjestima, ali je zato Prvi maj prilika da se još jednom sjetimo uloge radnika u razvoju društva, njihove borbe kroz istoriju, da ne zaboravimo da su upravo oni temelj našeg društva i da ne zaboravimo da i ove godine radnici Bosne i Hercegovine i Unsko-sanskog kantona, Prvi maj kao simbol te borbe, dočekuju u vrlo teškom i nezavidnom položaju, boreći se i danas za poboljšanje postojećih uvjeta rada za sve radnike kao i otvaranje novih radnih mjesta, jer nažalost veliki broj građana nije u mogućnosti da ostvari ni osnovno pravo svakog čovjeka – pravo na rad.

Uz želju da Međunarodni praznik rada sljedeće godine svi zajedno dočekamo uz uvjete rada bolje nego danas, uz redovne plate za obavljeni rad te veću sigurnost zaposlenja,

sretan Vam Prvi maj!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.