KO SDP BiH USK

Čestitka povodom Međunarodnog praznika rada

Uz nadu da će unatoč svim poteškoćama, Prvi maj obilježiti u duhu poštivanja istinskih vrijednosti i istrajati u stvaranju prosperitetnijeg društva za sve nas, svim radnicama i radnicima Bosne i Hercegovine, u ime Kantonalne organizacije SDP BiH Unsko-sanskog kantona i svoje ime, čestitku je uputio predsjednik Hajrudin dr Havić:

„Obilježavanje 1. maja- Međunarodnog praznika rada, koji simbolizira borbu za radnička prava i izraze radničke solidarnosti, radnice i radnici Bosne i Hercegovine, kao i prethodnih godina dočekuju suočeni s brojnim udarima na jedno od osnovnih prava svakog čovjeka- pravo na rad.

U posljednih par godina, svakodnevno svjedočimo odlasku velikog broja, prvenstveno mladih, radno sposobnih ljudi, koji obeshrabreni stanjem u državi svoje domove napuštaju upravo zbog nemogućnosti da ostvare pravo na rad i samostalan život dostojan svakog čovjeka.

Radnice i radnici Bosne i Hercegovine svakodnevno se suočavaju sa gubitkom radnih mjesta, neredovnom isplatom plata i naknada za rad, grubim kršenjem ili ukidanjem radničkih prava, sve izraženijom socijalnom nejednakošću, izostankom kvalitetnog socijalnog dijaloga i životom na rubu egzistencije, a sve zahvaljujući katastrofalnoj politici aktuelne vlasti.

Socijaldemokratska partija, uvijek je bila uz radnike, opredjeljena da im pomogne u borbi za njihova prava, poboljšanje uvjeta rada, otvaranje novih radnih mjesta i smanjenja stope nezaposlenosti.

Kroz stalni dijalog sa radnicima i sindikatima, zajednički smo pronalazili rješenja za niz radničkih problema. Pokazali smo da imamo snagu, volju i spremnost da zajednički kreiramo promjene i pokrenemo reforme koje će voditi do stabilizacije ekonomskog stanja i jačanja privrede kao preduslova za razvijanje socijalno osjetljive i društveno pravedne Bosne i Hercegovine.

Praznik rada, neka nam služi kao podsjetnik da naš posao nije ni izbliza završen i da samo zajedničkim radom, ulažući dodatne napore kako bismo promijenili postojeće stanje, možemo i moramo graditi bolju budućnost za našu djecu i vratiti sigurnost u naše domove i našu svakodnevnicu.

Živio Prvi maj!“

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.