Čestitka povodom Dana oslobođenja Brčkog

Prije 76 godina, 07. aprila 1945. partizanske jedinice Narodnooslobodilačke vojske su oslobodile naš grad Brčko od jedinica okupatorske vojske i domaćih izdajnika. Taj dan je svijetlim slovima upisan kao jedan od najvećih datuma u historiji Brčkog, te ga kao takvog i doživljavaju stanovnici našeg grada.

U vremenu kada egzistencijalni problemi opterećuju našu svakodnevnicu, može nam se učiniti da je to pitanje od manjeg značaja, ali upravo u trenutku kada se ponovo suočavamo sa našom prošlosti, kada je vidljiva nacionalna homogenizacija na svakom koraku i u svakom segmentu društva, bitno je da se prisjetimo svih onih koji su dali svoje živote za oslobodjenje Brčkog i da ukažemo na sve izraženije nasrtaje na vrijednosti antifašističke borbe. Ubijeđeni smo da je put koji nam je dala antifašistička borba naroda i narodnosti BiH potpuno ispravan i da je to put koji BiH i naš grad može voditi u bolje sutra.

U nadi da ćemo istrajati na poštovanju i afirmaciji ideje antifašizma kao ideje društva jednakosti, pravde i solidarnosti u ime Organizacije Socijaldemokratske partije BiH Brčko distrikt BiH, čestitam Vam 7. april – Dan oslobođenja Brčkog .


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu