Čestitka povodom Dana oslobođenja Brčkog

Prije 76 godina, 07. aprila 1945. partizanske jedinice Narodnooslobodilačke vojske su oslobodile naš grad Brčko od jedinica okupatorske vojske i domaćih izdajnika. Taj dan je svijetlim slovima upisan kao jedan od najvećih datuma u historiji Brčkog, te ga kao takvog i doživljavaju stanovnici našeg grada.

U vremenu kada egzistencijalni problemi opterećuju našu svakodnevnicu, može nam se učiniti da je to pitanje od manjeg značaja, ali upravo u trenutku kada se ponovo suočavamo sa našom prošlosti, kada je vidljiva nacionalna homogenizacija na svakom koraku i u svakom segmentu društva, bitno je da se prisjetimo svih onih koji su dali svoje živote za oslobodjenje Brčkog i da ukažemo na sve izraženije nasrtaje na vrijednosti antifašističke borbe. Ubijeđeni smo da je put koji nam je dala antifašistička borba naroda i narodnosti BiH potpuno ispravan i da je to put koji BiH i naš grad može voditi u bolje sutra.

U nadi da ćemo istrajati na poštovanju i afirmaciji ideje antifašizma kao ideje društva jednakosti, pravde i solidarnosti u ime Organizacije Socijaldemokratske partije BiH Brčko distrikt BiH, čestitam Vam 7. april – Dan oslobođenja Brčkog .

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.