Obraćanje Damira Filipovića, predsjedavajućeg OV Ilijaš

Čestitka povodom Dana nezavisnosti i Dana Općine Ilijaš

Poštovani građani i građanke Općine Ilijaš, dragi prijatelji, uvažene zvanice.

Posebna čast i zadovoljstvo mi predstavlja što mogu pozdraviti i obratiti se povodom Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Najsrdačnije pozdravljam vijećnice i vijećnike Općinskog vijeća, načelnika Općine Ilijaš, pomoćnice i pomoćnike načelnika, porodice šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, predstavnike svih nivoa vlasti, predstavnike susjednih općina, direktore javnih preduzeća i ustanova, privrednike, uvažene kulturne i sportske djelatnike, predstavnike vjerskih zajednica i sve vas dragi prijatelji i gosti koji ste izdvojili svoje vrijeme da budete danas ovdje.

Svako obilježavanje, osim što je prilika da se sretnemo i zajedno obilježimo datume iz novije historije naše općine i države, ujedno je i prilika da se sumira rad općine u proteklom periodu, ali isto tako da se podsjetimo zbog koga smo danas tu gdje se trenutno nalazimo i zašto je bitno biti čovjek u današnje vrijeme.

Nadam se da smo svi ovdje sa zajedničkim ciljevima, nadom i željom da ostvarimo bolje sutra za sve građane i građanke Općine Ilijaš, te da ćemo zajedničkim naporima stvarati od naše lokalne zajednice sredinu za prosperitetnije ulaganje u cilju stvaranja ambijenta ljepšeg življenja za sve stanovnike općine.

Istina je da Ilijaš bilježi pozitivne pomake od reintegracije općine pa do danas. Slobodno se može reći da će napredak biti vidljiv, a cilj ostvaren tek kada taj napredak budu osjećali svi građani, a ne samo pojedinci ili manje grupe.

Jasno nam je da svaka utakmica pa i ova ima svoje suparnike ili protivnike, ali protivnici nisu ljudi iz različitih političkih opcija ili sa različitim stavovima, vjerskim ili nacionalnim opredjeljenjem. Naši protivnici su problemi i nedaće današnjeg vremena koje trebamo zajednički savladati u interesu svih nas.

Da bi postigli apsolutnu pobjedu, prvo moramo savladati svoj ego, koji veoma često nas usmjeri u pogrešnom pravcu i protiv onih koji nam nisu neprijatelji. Zato sa ovog mjesta apelujem na nosioce funkcija da pobjede prvo sebe, da bi mogli raditi kao tim u savladavanjnu svega što nosi današnje vrijeme, okupljeni oko zajedničkog cilja, a to je svjetlija budućnost Ilijaša i Bosne i Hercegovine.

Zajednički cilj su imali građani i građanke kada su izašli na referendum i glasali za nezavisnu državu Bosnu i Hercegovinu, vjerujući u bolji život. Ali poslije toga mnogi su životima i dijelovima tijela platili našu slobodu i nezavisnost. Mada nezavisnost i sloboda su danas samo deklarativno na papiru, niti smo slobodni niti nezavisni. Borba za nezavisnost i slobodu se nastavlja, ali ovaj put bez oružja. Zbog inih koji su dali svoje živote na putu slobode ne smijemo šutiti kada se Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine kao državni praznik negira.

Zato ne onima koji žive u Bosni i Hercegovini, već onima u kojima živi Bosna i Hercegovina želim sretan Dan nezavisnosti države Bosne i Hercegovine, a vama dragi sugrađani sretan Dan Općine Ilijaš.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.