KO FOŽ SDP BiH USK

Čestitka povodom 8. marta

Međunarodni dan žena- 8. mart, dan  je kada svi moramo zastati, jer više od 100 godina od prvog protesta tekstilnih radnica u Njujorku, koji su označili početak borbe za ženska prava i danas se obilježava kao simbol zalaganja svih žena, kako u svijetu tako i u BiH i simbolizira borbu za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost.

Utemeljenje Dana žena kao simbolične uspomene na početak borbe za jednak položaj žena u porodičnoj i političkoj sferi, djelo je istaknutih komunistkinja Clare Cetkin i Alexandre Kollontai.

Bez uspješnih i jakih žena, ravnopravnih članica našeg društva, nema ni jake Bosne i Hercegovine, zato se u svakodnevnom životu moramo zalagati za život žene bez nasilja i diskriminacije po bilo kom osnovu, jer puna ravnopravnost spolova nije samo civilizacijski, već treba da bude i razvojni cilj svakog demokratskog društva.

 Žene SDP BiH, progresivne i borbene, zalaganjem za jednakost, pravednost i solidarnost , “tihu većinu” našeg društva- žene, nastoje podstaći da se uključe u rješavanje problema ženskih prava, poboljšanjem situacije u čitavom društvu jer je žena oslonac i sigurnost u porodici, a pitanje ravnopravnosti žena i borba za dostizanje ravnopravnosti u ekonomskoj, političkoj i svakoj drugoj sferi života, preuzimanje je svoje sudbine u vlastite ruke, što znači da se borba nastavlja!

U to ime, svim ženama BiH, Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, a posebno članicama Kantonalnog, Gradskog i Općinskih Foruma žena USK, upućujem najiskrenije čestitke povodom 8. marta- Međunarodnog dana žena!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.