OO SDP Bosanska Krupa

Čestitka povodom 75. godina od prvog oslobođenja Bosanske Krupe

20. 6. 1942. dijelovi 1. krajiškog Narodno oslobodilačkog partizanskog odreda oslobodili su Bosansku Krupu, tom prilikom su porušili željezničku prugu na više mjesta do Bosanskog Novog i mostove na Uni u Bosanskoj Krupi i Bosanskoj Otoci.
Posada Bosanske Krupe i Bosanske Otoke – pet četa domobrana, ustaša i milicionera – odbačena je daleko preko Une, dok je jedna kompletna četa domobrana sa naoružanjem zarobljena. Taj dan se već 75. godina obilježava kao Dan prvog oslobodjenja Bosanske Krupe u Drugom svjetskom ratu.

Ovim povodom Općinska organizacija SDP-a Bosanska Krupa svim antifašistima, članovima SDP-a i svim ostalim gradjanima bosanskokrupske općine koji baštine i cijene tekovine NOB-e u Drugom svjetskom ratu, upućuje iskrene čestitke povodom ovog velikog dana koji je svjesno potisnut u drugi plan u vremenu vlasti nacionalista iako se sigurno radi o jednom od najznačajnijih datuma historije naše općine.Još jednom svima koji ovaj datum smatraju značajnim OO SDP-a Bosanska Krupa upućuje čestitke uz pozdrav:

“Smrt fašizmu –sloboda narodu”

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.