Predsjednik KO SDP BiH USK Hajrudin dr.Havić

Čestitka povodom 25.novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Povodom obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u ime Kantonalne organizacije SDP BiH  Unsko-sanskog kantona i svoje lično ime, uputio je predsjednik KO SDP BiH USK, Hajrudin dr. Havić.

“Na ovaj dan prije sedamdeset i tri godine,  obnovljena  je hiljadugodišnja bosanska državnost.

Prvim zasjedanjem ZAVNOBiH-a , 25. novembra 1943. godine udareni  su i temelji  današnje Bosne i Hercegovine čiji su  identitet, državotvornost i samostojnost očuvani  kako tada, tako i godinama kasnije, uprkos užasima agresije i rata devedesetih  godina prošlog stoljeća.

Tada je prvi put jedan narodni parlament  u Bosni i  Hercegovini, potvrdom  kontinuiteta bosanskohercegovačke državnosti, donio odluku o njenoj sudbini i njenoj budućnosti, proglasivši je državom  ravnopravnih naroda i svih njenih građana.

Očuvanje tog osnovnog principa ZAVNOBiH-a, naročito danas kada vladajuće garniture pokušavaju umanjiti njegov značaj, a  svojim potezima sistemski urušiti tekovine antifašističke borbe, državni suverenitet i integritet Bosne i Hercegovine, jeste i mora biti trajna obaveza svih nas Bosanaca i Hercegovaca da damo svoj doprinos u daljoj izgradnji i jačanju naše države.

U tom duhu, povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, svim njenim građanima upućujem najiskrenije čestitke!”

 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.